Może te forum okaże się bardziej przyjazne dla uzytkowników stawiających pierwsze kroki w świecie labview, mam taką nadzieję ^^ otóż mam taki problem, a właściwie potrzebuję konsultacji odnosnie 18B20 mierzącego temperaturę w pełnym zakresie dokładności
No niby wszystko ładnie, pieknie, prosto, ale macie może pomysł, jak skonfigurować cały tor pomiarowy od 'visa serial' aż do 'scan from string' w taki sposób, żeby 'scan from string' podawał odczytane dane szeregowe w postaci 12 równoległych linii (dla pełnej rozdzielczości pomiarowej termistora), na których pojawiać się będą bity odczytane z 18B20 tak, żeby powiedzmy co 1 sekundę, albo 2 sekundy mieć odczyt temperatury..?
Tymi równoległymi bitami zajmie się już przygotowana formuła licząca...
Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki i porady... Ewentualnie może w jakiś inny sposób zrealizować tor pomiarowy, ale z tego co się orientuję visa serial jest najlepszym rozwiązaniem...
Ja osobiście myślałem, aby przestawić 'data bits' na 6 i spróbować w jakiś (jeszcze bliżej nieokreslony sposób) odczytać 2 paczki po 6 bitów, czy to przez rejestr, czy też pętlę iterowaną... nie szukam gotowego lekarstwa na ten problem (chociaż to by bardzo ułatwiło zycie), ale wszelkie info na temat 1wire bus i odczytu danych z RS będą na wagę złota :3

bo ten tor pomiarowy to był tak naprawde z ksiązki brany, gdzie był pokazany przykład VISA serial...