OSCYLOSKOP w labview
OSCYLOSKOP w labview
hej, jestem użytkownikiem labview calkiem niedoswiadczonym i niewiele potrafie zrobic, dlatego moje pytanie pewno wielu rozsmieszy, rozbawi i wogole...
musze wykonac taka oto rzecz, a zupelnie nie wiem jak, wiec blagam wrecz o pomoc...
moim zadaniem jest utworzenie oscyloskopu w labview, ma on dzialac tak ze zczytuje dany przebieg z karty NI USB-629 i wyswietla na waveform graph, co udalo mi sie zrobic, ale problem polega na tym ze musimy miec mozliwosc ingerencji w podstawe czasu i amplitude wykresu, czyli regulowanie skali osi X i osi Y za pomoca KNOBow, problem polega na tym, ze obszukalem sie tego i wogole nie wiem w jaki sposob podlaczyc knoba, tak zebym mogl nim sterowac osia....
Prosze o pomoc
musze wykonac taka oto rzecz, a zupelnie nie wiem jak, wiec blagam wrecz o pomoc...
moim zadaniem jest utworzenie oscyloskopu w labview, ma on dzialac tak ze zczytuje dany przebieg z karty NI USB-629 i wyswietla na waveform graph, co udalo mi sie zrobic, ale problem polega na tym ze musimy miec mozliwosc ingerencji w podstawe czasu i amplitude wykresu, czyli regulowanie skali osi X i osi Y za pomoca KNOBow, problem polega na tym, ze obszukalem sie tego i wogole nie wiem w jaki sposob podlaczyc knoba, tak zebym mogl nim sterowac osia....
Prosze o pomoc
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Re: OSCYLOSKOP w labview
Witaj
Najlepiej użyć do tego Property Node jak na rysunku poniżej.
bogdani
Najlepiej użyć do tego Property Node jak na rysunku poniżej.
bogdani
OSCYLOSKOP w labview
ok, a jak pozniej podlaczyc do tego knoba?? to wystarczy normalne polaczenie kabelkiem, czy tam trzeba jakies zalozenia podawac czy cos... jakby ktos mogl podac mi caly schemat takiego oscyloskopu z 2 przyciskami, takiego zebym na wejscie nie bylo nic podane... z gory dzieki, pozdrawiam
robie cos takiego, na razie testowo zamiast odczytu z karty dalem generator sinusa, ale nie wiem jak podlaczyc pod ten waveform range zeby dzialalo, moge prosic o pomoc??
OSCYLOSKOP w labview
PROSZE O POMOC< BO NIE MOGE SOBIE PORADZIC Z POLACZENIEM TEGO... jesli ktos moze to przyslijcie mi jak to ma byc polaczone i ewentualnie jakie maja byc zalozenia, BLAGAM O POMOC
- jogurt_owocowy
Proszę.
wielkie dzieki, tylko powiedz mi jak moge przekonwertowac ten plik, bo jamam wersje labview 8.2 i nie chce mi tego pliczku otworzyc...
- jogurt_owocowy
Bogdani, ciągle nie dasz się przekonać, że wymóg podawania wersji LV przy każdym poście nie ma sensu?
oHmik... zawsze podawaj wersję LV jakiej problem dotyczy - to oszczędza czas. W 8.5 możesz to zapisać 8.2 ale ja mogę zrobić to dopiero na jutro. Może wcześniej znajdzie się jakaś dobra dusza i zrobi to dla Ciebie.
oHmik... zawsze podawaj wersję LV jakiej problem dotyczy - to oszczędza czas. W 8.5 możesz to zapisać 8.2 ale ja mogę zrobić to dopiero na jutro. Może wcześniej znajdzie się jakaś dobra dusza i zrobi to dla Ciebie.
OSCYLOSKOP w labview
to w takim razie czekam do jutra... z gory dzieki...
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
prosze ;)
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

-
- Kontakt:
Witam. Ja natomiast mam do zrobienia oscyloskop na karcie dzwiekowej. Przerobilem troche podawany tutaj projekt oscyloskopu, mam natomiast problem z wyswietlaniem danych na grafie m.in nie reaguje na ustalony zakres wartosci w osi x. Moze zechcialby ktos zerknac do tego? Bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam.
Witam,
CZy mozesz przekonwertowac plik oscyloskop11.vi do LV 8.5
CZy mozesz przekonwertowac plik oscyloskop11.vi do LV 8.5
-
- Kontakt: