witam,
Mam aplikacje która z czytuje z pewnego urządzenia dane a mianowicie, godzine(godzina minuty sekundy) oraz wynik pomiaru jako string.
Chciałbym zrobic wykres gdzie na osi Y bdzie wynik czyli wartość a na X godzina i teraz mam problem jak wstawić tam własnie tę godzine?
Chciałbym aby wykres zachowywał sie jak Chart i najlepiej jeszcze zeby bylo zaznaczone na nim punkty.
Wykres na osi X godzina
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: Wykres na osi X godzina
Problem wygląda na dość prosty do rozwiązania. Możesz załączyć swój kod ?- będzie znacznie łatwiej Ci pomóc.
- skoziate
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
- Kontakt:
Dodawanie pojedynczych punktów z informacją o czasie wyglądałoby mniej więcej tak jak na załączniku. Każdy nowy punkt ma inny t0 i trafia w inny punkt osi X (oś czasu). Musisz tylko zadbać o przekonwertowanie string na timestamp.
- Załączniki
-
- Waveform Chart pt-by-pt.PNG (8.24 KiB) Przejrzano 7947 razy
Pozdrawiam,
Sebastian
Sebastian
a jak np z takiego stringu 2010-04-06 12:32:43 zrobic time stamp?
Cześć,
Najwygodniej chyba będzie za pomocą "scan from string".
Pozdrawiam,
Maciej
Najwygodniej chyba będzie za pomocą "scan from string".
Pozdrawiam,
Maciej
- Załączniki
-
- Skan daty.PNG (5.18 KiB) Przejrzano 7869 razy
dzieki wielkie dziala
Wykres na osi X godzina
Panowie mam tak że ta godzina taime stamp podpiety jest do 2 wykresów, tylko że do jednego przez zmienna lokalna. Chciałbym zeby każdy z tych wykresów zaczynał się od tej samej godziny( a tak nie jest moze tam sa jakieś opóźnienia przez tą zmienna lokalną ?) ,i np ten przedział czasówy był ten sam w obu przypadkach dla ułatwienie na obrazku zaznaczyłem kółeczkami o co dokładnie mi chodzi.