automatyczna nazwa pliku
automatyczna nazwa pliku
witam
w jaki sposób można automatycznie nadawać nazwę plikom (np. txt) pod którymi będą one zapisywane na dysku ?
pozdro
w jaki sposób można automatycznie nadawać nazwę plikom (np. txt) pod którymi będą one zapisywane na dysku ?
pozdro
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
automatyczna nazwa pliku
a co chcesz osiagnac, wiem ze gdzies tam na palecie (nie pamietam czy podstawowej, czy OpenG) bylo cos takiego jak automatycznie generowana nazwa pliku tymczasowego, ewentualnie jezeli chcesz miec jakakolwiek kontrole nad tym wszystkim, to mozesz sobie przeformatowac date i godzine na np: YY_MM_DD_HH_MM_SS dorzucic .txt i takiego stringa przekonwertowac na sciezke, ktora podasz tam, gdzie tworzysz nowy plik.
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
automatyczna nazwa pliku
Zasadnicze pytanie, jak ona (ta nazwa) ma wyglądać - co zawierać?
Re: automatyczna nazwa pliku
Poniżej przykład konwersji do formatu YYYYMMDD_HHMMSS_nazwa.txt ;)bartus pisze: mozesz sobie przeformatowac date i godzine na np: YY_MM_DD_HH_MM_SS dorzucic .txt i takiego stringa przekonwertowac na sciezke
- Załączniki
-
- automatic_filename.vi
- (5.53 KiB) Pobrany 610 razy
czesc,
w rezultacie tej kowersji dostaję: 11.01.201110:55:36
w rezultacie tej kowersji dostaję: 11.01.201110:55:36
automatyczna nazwa pliku
Polski windows?
Zmień 'search string' na (\d+).(\d+).(\d{4})(\d{2}):(\d{2}):(\d{2})
a 'replace string' na $3$2$1_$4$5$6_Nazwa.txt
Jak nie pomoże to daj znać ;)
EDIT: bawisz się tym plikiem, który ja zamieściłem, czy może zrobiłeś swój od zera? Kliknij prawym przyciskiem na bloczku 'Search and Replace String' i upewnij się, że masz zaznaczoną opcję 'Regular Expression'.
Zmień 'search string' na (\d+).(\d+).(\d{4})(\d{2}):(\d{2}):(\d{2})
a 'replace string' na $3$2$1_$4$5$6_Nazwa.txt
Jak nie pomoże to daj znać ;)
EDIT: bawisz się tym plikiem, który ja zamieściłem, czy może zrobiłeś swój od zera? Kliknij prawym przyciskiem na bloczku 'Search and Replace String' i upewnij się, że masz zaznaczoną opcję 'Regular Expression'.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011 10:17 przez coolfon, łącznie zmieniany 4 razy.
teraz mam tak: 20110111112827_Nazwa.txt, czy wystarczy w replace string powstawiać separatory ?
Dokładnie tak
Pod kolejnymi zmiennymi $3, $2, $1, $4, $5, $6 kryją się odpowiednio: rok, miesiąc, dzień, godzina, minuta i sekunda. Możesz je sobie porozdzielać wedle uznania.
W sumie szybciej byś wstawił dowolny separator i sprawdził czy działa, niż zapytał na forum ;P

W sumie szybciej byś wstawił dowolny separator i sprawdził czy działa, niż zapytał na forum ;P
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
A potem inni by pytali o to samo, a tak to mają odpowiedź na tacycoolfon pisze:W sumie szybciej byś wstawił dowolny separator i sprawdził czy działa, niż zapytał na forum ;P

- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
automatyczna nazwa pliku
zapominasz o tych co jeszcze nie znalezli funkcji search ... 

Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

- Pitol
- Moderator
automatyczna nazwa pliku
No tak... dla wielu jest to wiedza tajemna i nieznana... normalnie jak "czarna magia!" 

Sorry, ale cos jest nie tak.
Nie wyłączając komputera na noc, wynik z tego bloczka mam taki: 12.01.20118:20:06, a 'replace string' $3$2$1_$4$5$6_Nazwa.txt
Nie wyłączając komputera na noc, wynik z tego bloczka mam taki: 12.01.20118:20:06, a 'replace string' $3$2$1_$4$5$6_Nazwa.txt
spodziewałbym się, tak jak w poprzednich mailach: 20110111112827_Nazwa.txt.
- Pitol
- Moderator
automatyczna nazwa pliku
A zrobiłeś tak jak radził coolfon? Tzn. zaznaczyć opcję Regular Expression w bloczku Search and Replace String. Bo wynik, który podałeś pasuje do tego, który wychodzi gdy ta opcja jest wyłączona.