Zapis do pliku raportu przygotowanego do wydruku
Witam.
Chciałbym zapisać gotową stronę przygotowaną jako raport do wydruku. Nie chodzi mi tutaj o zapis w formacie HTML tylko jako zwykły plik tekstowy.
Czy da się jakoś przechwycić taką stronę żeby zapisana została w identycznym układzie jak wygląda to na wydrukowanej kartce?
Z góry dzięki za pomoc.
Chciałbym zapisać gotową stronę przygotowaną jako raport do wydruku. Nie chodzi mi tutaj o zapis w formacie HTML tylko jako zwykły plik tekstowy.
Czy da się jakoś przechwycić taką stronę żeby zapisana została w identycznym układzie jak wygląda to na wydrukowanej kartce?
Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009 16:47 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
- spec.kolombo
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
- Kontakt:
A nie da się po prostu użyć bloczku "save report to file" i wstawić go przed bloczkiem zamykającym raport (ten z przekreśloną kartką i śmietnikiem)?
Lepiej być bogatym i zdrowym, niż biednym i chorym.
Spec Kolombo
Spec Kolombo
- __behemot_
- Kontakt:
Jeśli satysfakcjonowałaby Cię postać *.pdf możesz zastosować bloczek: Print Report.vi a w domyślnej drukarce ustawić drukarkę drukującą do pdf'u. Oczywiście przy tym rozwiązaniu niezbędne jest posiadanie programu przekształcającego plik do pdf'u -> jako pierwsze przychodzi mi na myśl PDF Creator, jednak tutaj jakość będzie nie najlepsza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Zapis do pliku raportu przygotowanego do wydruku
Dlaczego?jako pierwsze przychodzi mi na myśl PDF Creator, jednak tutaj jakość będzie nie najlepsza
- __behemot_
- Kontakt:
Stosowałam PDF Creatora i musze przyznać, że jakość szczególnie obrazów nie była najlepsza (mam tu na myśli czarno-szare smugi robiące niejako cień), później znalazłam inny program, którego nazwy nie pamiętam już bo to dawno było, ale jakość była lepsza w porównaniu do PDF Creatora.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Próbowałaś zmieniać opcje kompresji obrazów?Stosowałam PDF Creatora i musze przyznać, że jakość szczególnie obrazów nie była najlepsza
- __behemot_
- Kontakt:
Wtedy tak, tamten projekt robiłam ponad rok temu więc oczywiście mogło się coś zmienić. Wyraziłam swoją bardzo subiektywną ocenę zastosowania tego kreatora pdf z LabVIEW. W ostatecznej wersji i tak zdecydowałam się na zastosować toolkit Carya (nie wiem czy tak sie to piszę) i byłam bardzo z niego zadowolona.
Dzięki za pomysł. Faktycznie koncepcja z PDF działa i bardzo ładnie zapisuje (używam programiku doPDF).
Szkoda tylko ze nie można na stałe wpisać ścieżki dostępu i żeby zapisywał już bez ponownego potwierdzenia podczas wydruku do PDF-a.
Ale dobre i to.
Funkcja "save report to file" zapisuje raport ale tylko jeżeli zapisujesz go w postaci HTML.
Pozdrawiam
Szkoda tylko ze nie można na stałe wpisać ścieżki dostępu i żeby zapisywał już bez ponownego potwierdzenia podczas wydruku do PDF-a.
Ale dobre i to.
Funkcja "save report to file" zapisuje raport ale tylko jeżeli zapisujesz go w postaci HTML.
Pozdrawiam