[PLUG] Spotkanie i konkurs
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Witajcie
Myślę że wszyscy z niecierpliwością czekają na kolejne spotkanie użytkowników LabVIEW w Polsce oraz na konkurs (w zasadzie to mam taką nadzieję).
Plan mój był taki, że zostanie ogłoszony konkurs a na jego zakończenie się spotkamy. Był nawet pomysł na konkurs, ale póki co tworzą się założenia i tak już duuuużo czasu przeleciało. Żeby nie przedłużać to może ktoś podrzuci jakiś pomysł na konkurs, chyba że powtórzymy ostatni temat - LabVIEW Tool - w wersji 2. LabVIEW 2009 wprowadziło wiele ciekawych możliwości i dzięki temu prace mogą być jeszcze bardziej atrakcyjne.
Ostatni konkurs trwał chyba ze 100 dni. Teraz myślę że tematyka znowu ambitna i są wakacje to może damy czas do października.
Jeśli są pomysły na spotkanie wcześniejsze to ja jestem otwarty i możemy coś zorganizować.
Przy okazji zgodnie z ostatnią ofertą NI, czeka nas (Was) jeszcze możliwość zdania CLAD. za darmo.
bogdani
PS. Wszelkie opinie mile widziane. W końcu mamy demokrację.
Myślę że wszyscy z niecierpliwością czekają na kolejne spotkanie użytkowników LabVIEW w Polsce oraz na konkurs (w zasadzie to mam taką nadzieję).
Plan mój był taki, że zostanie ogłoszony konkurs a na jego zakończenie się spotkamy. Był nawet pomysł na konkurs, ale póki co tworzą się założenia i tak już duuuużo czasu przeleciało. Żeby nie przedłużać to może ktoś podrzuci jakiś pomysł na konkurs, chyba że powtórzymy ostatni temat - LabVIEW Tool - w wersji 2. LabVIEW 2009 wprowadziło wiele ciekawych możliwości i dzięki temu prace mogą być jeszcze bardziej atrakcyjne.
Ostatni konkurs trwał chyba ze 100 dni. Teraz myślę że tematyka znowu ambitna i są wakacje to może damy czas do października.
Jeśli są pomysły na spotkanie wcześniejsze to ja jestem otwarty i możemy coś zorganizować.
Przy okazji zgodnie z ostatnią ofertą NI, czeka nas (Was) jeszcze możliwość zdania CLAD. za darmo.
bogdani
PS. Wszelkie opinie mile widziane. W końcu mamy demokrację.
-
- Administrator
- Kontakt:
Nie, miejsce tez jeszcze nie ustalone.
Temat do dyskusji
bogdani
Temat do dyskusji
bogdani
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Ja tylko dodam, że dla niecierpliwych, którzy równocześnie są studentami lub pracownikami uczelni, możliwość zdania CLAD będzie dostępna już w maju:
ni.com/poland/academicandresearch
Przy okazji zapraszam wszystkich zainteresowanych do udziału
ni.com/poland/academicandresearch
Przy okazji zapraszam wszystkich zainteresowanych do udziału
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
-
- Administrator
- Kontakt:
Skoro mój wątek spotkania wywołał tak burzliwą dyskusję, to może zajmijmy się najpierw konkursem.
Moja propozycją była druga edycja LabVIEW Tool, bo myślę że są duże szanse na powstanie ciekawych rzeczy (już nawet takie widziałem )
Myślę że maj to dobry miesiąc żeby rozpocząć konkurs.
Jeśli nikt nic ciekawego nie zaproponuję to niech będzie LabVIEW Tool, bo show must go on, czy jakoś tak.
bogdani
Moja propozycją była druga edycja LabVIEW Tool, bo myślę że są duże szanse na powstanie ciekawych rzeczy (już nawet takie widziałem )
Myślę że maj to dobry miesiąc żeby rozpocząć konkurs.
Jeśli nikt nic ciekawego nie zaproponuję to niech będzie LabVIEW Tool, bo show must go on, czy jakoś tak.
bogdani
Co do konkursu to może programy związane z labview scripting.
-
- Administrator
- Kontakt:
No myślę że LabVIEW Tool jest doskonałą okazją do tego żeby coś w tym stylu popełnić
bogdani
bogdani
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
A może najbardziej nietypowe zastosowanie LV? Ja np. ostatnio popełniłem prosty programik do analizy funduszy inwestycyjnych - czyli 'LV jako program analiz finansowych' - a to przecież jeszcze nic. Może ktoś wymyśli ciekawsze rozwiązanie? 'LV w obsłudze ekspresu do kawy', itd.
Na którymś forum widziałem też wątek o VI-ach, które w jak najbardziej skomplikowany sposób robią rzeczy najprostrze. Miało to nawet jakąś mądrą nazwę, ale zapomniałem ;/
Na którymś forum widziałem też wątek o VI-ach, które w jak najbardziej skomplikowany sposób robią rzeczy najprostrze. Miało to nawet jakąś mądrą nazwę, ale zapomniałem ;/
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
- jogurt_owocowy
Re: [PLUG] Spotkanie i konkurs
A jakie będą nagrody.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Może najpierw konkurs na sam framework - arenę, na której walczyłyby dwa algorytmy przestrzegające określonych reguł. Algorytmy programowałoby się w formie wtyczek. Teraz konkurs mógłby dotyczyć samej areny (zasad i silnika z przykładowymi algorytmami). Następny konkurs dotyczyłby samych algorytmów do gry, która wygra w tym konkursie.
Było kiedyś coś takiego w LV - ViBots - programował się czołgi. Teraz nie ma nawet strony tego, a były konkursy, rankingi...
W ogóle byłbym za tym, żeby bardziej sprecyzować tematykę konkursu - żeby nie trzeba było porównywać jabłek z sałatą.
-
- Administrator
- Kontakt:
vugie masz rację, że bardzo ogólny konkurs powoduje że ocena jest subiektywna i może budzić wątpliwości.
Dlatego też w ostatnim konkursie LabVIEW Tool, nie tylko ja oceniałem prace, ale jeszcze inne osoby.
Jestem za tym żeby to był jakiś zdefiniowany konkurs, to może wspólnie opracujemy coś na czym będziemy walczyć?
Co do nagród, to dwie już są, pozostały z poprzedniego konkursu MIO oraz XBox 360.
Dlatego też w ostatnim konkursie LabVIEW Tool, nie tylko ja oceniałem prace, ale jeszcze inne osoby.
Jestem za tym żeby to był jakiś zdefiniowany konkurs, to może wspólnie opracujemy coś na czym będziemy walczyć?
Co do nagród, to dwie już są, pozostały z poprzedniego konkursu MIO oraz XBox 360.
- jogurt_owocowy
To byłaby jedna z kilku zalet turnieju, w którym programy grają między sobą.vugie pisze:W ogóle byłbym za tym, żeby bardziej sprecyzować tematykę konkursu - żeby nie trzeba było porównywać jabłek z sałatą.
Zależy od gry. Jeśli byłaby to gra planszowa z prostymi zasadami (choćby wspomniane Gomoku, czyli - w skrócie - "kółko i krzyżyk do pięciu w rzędzie"), to zarówno framework-arena, jak i szkielet zawodnika-wtyczki byłyby bardzo proste.vugie pisze:Może najpierw konkurs na sam framework - arenę, na której walczyłyby dwa algorytmy przestrzegające określonych reguł. Algorytmy programowałoby się w formie wtyczek. Teraz konkurs mógłby dotyczyć samej areny (zasad i silnika z przykładowymi algorytmami). Następny konkurs dotyczyłby samych algorytmów do gry, która wygra w tym konkursie.
W wersji minimum:
Zawodnik dostawałby na wejście tablicę symbolizującą planszę oraz kolor swoich pionków, a na wyjście wyrzucałby numer pola, na którym stawia swój kolejny pionek.
Framework-arena robiłby walidację zrobionego ruchu (np. czy wskazane przez zawodnika pole jest wolne), uaktualniał planszę, sprawdzał czy ktoś wygrał i - jeśli gra toczy się dalej - wołał do tablicy drugiego zawodnika.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2010 17:19 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak już jesteśmy w temacie o botach to może program botnet lub storm botnet.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Korzyść z tego będzie taka, że wszystkie służby specjalne zainteresują się programowaniem w LabVIEWlordexod pisze:Jak już jesteśmy w temacie o botach to może program botnet lub storm botnet.