Mam pytanie jak można wstawić jakieś linie limitu na wykresie,
wiem że poziome można bez problemu dodać korzystać z właściwości wykresu, albo z bloczków formułujących limity, ale jak można coś takiego zrobić chcąc uzyskać linie np. jakąś skośną przecinającą wymagane punkty, zależy mi tylko by pojawiła się linia na wykresie, bez innych integracji w sposób wyświetlenia charakterystyki?
dodatkowe linie na wykresie
- n_dakota
- Wersja środowiska: LabVIEW 2018
Może nałożyć drugi-przezroczysty wykres?
Np coś takiego jak w załączniku.
Np coś takiego jak w załączniku.
- Załączniki
-
- Untitled 1.vi
- (25.94 KiB) Pobrany 423 razy
no raczej nie wiem czy to się sprawdzi, jeśli zacznę korzystać z graph palette na tym wykresie głównym to ta linia nie będzie odnosiła się odpowiednio do tego zmienianego wykresu
Czy mozna do XY Graph dorzucic jeszcze jedna inaczej wyskalowana os Y, po to zeby na przyklad na jednym wykresie porownywac przebiegi dwoch roznych funkcji czytanych z osobnych plikow? Osia X jest zawsze czas.
Re: dodatkowe linie na wykresie
można. Kliknij prawym myszy na oś Y i następnie Duplicate Scale. Kolejno w właściwościach ustaw oś do odpowiedniego wykresu.
W jaki sposob moge wybrac, ktora z osi Y ma byc widoczna ? Chcialbym to sterowac za pomoca Buttonu i nie moge znalesc tego Property Node 
Od razu drugie pytanie, czy jest mozliwosc ustawienia legendy w ten sposob, zeby byla widoczna powiedzmy tylko w zakresie Plotow "5-10" albo "11-15" a nie od zera.

Od razu drugie pytanie, czy jest mozliwosc ustawienia legendy w ten sposob, zeby byla widoczna powiedzmy tylko w zakresie Plotow "5-10" albo "11-15" a nie od zera.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: dodatkowe linie na wykresie
Pokazywanie tylko wybranych osi - załącznik.
Co właściwie chcesz zrobić z tą legendą? Użytkownik ma sobie wybierać, które wykresy mają być widoczne? To można zrobić Waveform Graph i podawać tylko niektóre wykresy, z odpowiednim edytowaniem nazw wykresów przy zmianie wyboru.
Co właściwie chcesz zrobić z tą legendą? Użytkownik ma sobie wybierać, które wykresy mają być widoczne? To można zrobić Waveform Graph i podawać tylko niektóre wykresy, z odpowiednim edytowaniem nazw wykresów przy zmianie wyboru.
- Załączniki
-
- Chart.vi
- LV2009
- (9.83 KiB) Pobrany 412 razy