Witam wszystkich,
mam mały problem do rozwiązania, mianowicie mam pewien ciągły przebieg który przedstawiam na wykresie potrzebuje dołożyć do tego klawisz który będzie czyścił wykres (resetował) w dowolnym momencie. Może macie jakieś sugestie ja to rozwiązać.
czyszczenie wykresu
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: czyszczenie wykresu
Hej,
Jakieś sugestie na pewno dostaniesz, ale na przyszłość korzystaj z wyszukiwarki i zadawaj precyzyjniej pytania: zamieść swój program albo chociaż rysunek i podaj wersję LV jakiej używasz.
Jeśli chodzi o samo czyszczenie wykresu, kliknij TUTAJ, a jeśli chcesz zrobić to w odpowiedzi na naciśnięcie przycisku - TUTAJ.
Pozdrawiam
Jakieś sugestie na pewno dostaniesz, ale na przyszłość korzystaj z wyszukiwarki i zadawaj precyzyjniej pytania: zamieść swój program albo chociaż rysunek i podaj wersję LV jakiej używasz.
Jeśli chodzi o samo czyszczenie wykresu, kliknij TUTAJ, a jeśli chcesz zrobić to w odpowiedzi na naciśnięcie przycisku - TUTAJ.
Pozdrawiam
czyszczenie wykresu
Korzystałem z wyszukiwarki jednak to co znalazłem nie pomogło mi. Jestem początkujący w Labview i nie radze sobie zbyt dobrze. Gdybyś mógł mi to jakoś jaśniej wytłumaczyć, albo najlepiej podać przykład zastosowania najłatwiejszego sposobu byłbym naprawdę bardzo wdzięczny. Korzystam z Labview 8.0, na wykresie obserwuje symulowany przebieg chciałbym móc go wyczyścić w dowolnej chwili tak, żeby dalszy ciąg wykresy był rysowany na czystym ekranie od 0.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: czyszczenie wykresu
choćby z tego powodu, że wykresów w LV jest dużo. Jeśli jako wykresu używasz kontrolki Waveform Chart spróbuj rozwiązania z załącznika.zamieść swój program
Pozdrawiam
czyszczenie wykresu
Dziekuje bardzo za pomoc