Witam kolegę Vougie'ego po ponad dwóch tygodniach absencji i przepraszam za ostatni brak czasu - w końcu to w moim interesie ten cały wątek, a ja zawalam
Przetestowałem Twój ostatni pomysł.
Efekt jest taki, że na wyjściu TCamera_GrabFrame otrzymuje tablicę jednowymiarową 20 elementów (bo wpisałeś 20 kamer), w której pierwszym elementem jest wskaźnik (za każdym wywołaniem przyjmuje inną wartość, np. 272760836 -czyli wszystko extra), a reszta O, bo mam 1 kamerę. Funkcja MoveBlock bierze więc ten 1 wskaźnik i niestety zwraca same 0 - tablice 1024x768 samych zer.
Zamknąłem jednak fragment Twojego kodu w petlę for i wywołałem ją 10 razy ... i udało się
Przy pierwszych 3 wywołaniach kamera chyba nie nadążała się włączyć i zainicjalizować. Dopiero od czwartego razu zbiera odpowiednie dane. Co ciekawe, nawet jak wstawię 1s opóźnienie w pętlę i tak potrzebuje powtórzenia funkcji GrabFrame 4 razy, za każdym razem zwracając oczywiście inny wskaźnik.
Vougie jesteś wielki.
Bardzo dziękuję za pomoc, pełen szacun ... a jeżeli będziesz miał ochotę oderwać się od komputera i zrobisz mi jeszcze jedną uprzejmość, czyli dasz się zaprosić na piwo (lub cokolwiek innego), służę swoim czasem i chętnie się zamelduję w dowolnym miejscu Warszawy (w tym mieście chyba najłatwiej Cię złapać patrząc na Twój profil ? ), celem osobistego poznania genialnego inżyniera. Najbliższą wizytę w Warszawie planuję 22-24.11.2009 (przy okazji szkolenia w NI). Dysponuję więc czasem po godzinie 17 w dniach 22,23,24 ... , ale o szczegółach, jeżeli zrobisz mi ten zaszczyt, najlepiej na priv'a.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ... a swoją drogą fajnie, że jest takie forum, na którym chcą się pojawiać fajni, otwarci, uczynni ludzie z ogromną wiedzą, którą w dodatku chcą się dzielić - chapeau bas!