Witam wszystkich!
Potrzebuję uzyskać taki efekt:
Kilka przebiegów (np. 10) na jednym wykresie np. Waveform Chart. Na Front Panelu odpowiednio do każdego przebiegu przycisk, który włącza lub wyłącza dany wykres z wyświetlania. Próbowałem wykorzystać Property Node/Plot/Visible, ale ten tyczy się aktywnego przebiegu. Próbowałem wykorzystać Property Node/Active Plot i Ring do wyboru aktywnego przebiegu i wtedy zmieniać parametr Visible, ale to rozwiązanie nie odpowiada mi do końca. Powoduje, że przy przełączaniu wykresu, następny przyjmuje cechę poprzedniego.
Macie jakieś pomysły?
Włączanie i wyłączanie wyświetlanych wykresów
-
garymarlin
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Włączanie i wyłączanie wyświetlanych wykresów
Cześć,
Jaką cechę? Zamieść swój program - będzie łatwiej.Próbowałem wykorzystać Property Node/Active Plot i Ring do wyboru aktywnego przebiegu i wtedy zmieniać parametr Visible, ale to rozwiązanie nie odpowiada mi do końca. Powoduje, że przy przełączaniu wykresu, następny przyjmuje cechę poprzedniego.
-
garymarlin
Proszę plik. link do wybor sygnalu do wyswietlania na wykresie.vi
Cecha - widoczność lub jej brak. Gdy przycisk Boolean generuje wartość FALSE, to przełączając z wykresu 1 na 2 (po uprzednim wyłączeniu wykresu 1) wykres 2 również staje się niewidoczny. A chciałbym, żeby można go było zostawić widocznego, a przejść do 3. i go wyłączyć.
Cecha - widoczność lub jej brak. Gdy przycisk Boolean generuje wartość FALSE, to przełączając z wykresu 1 na 2 (po uprzednim wyłączeniu wykresu 1) wykres 2 również staje się niewidoczny. A chciałbym, żeby można go było zostawić widocznego, a przejść do 3. i go wyłączyć.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
-
garymarlin
Dzięki wielkie! Rozwiązanie spełnia moje oczekiwania na dzień dzisiejszy
Pozdrawiam