Przezroczystość ustawia się malując pędzelkiem element na kolor określony jako T (jak Transparent) w prawym, górnym roku paletki z kolorami.
Pochwal się swoim zegarkiem

Gauge akurat też może być, chociaż temu pisałem o Dial, bo wydaje mi się, że na nim można zrobić ładniejszy zegarek mniejszym kosztem. Wczoraj próbowałem z ciekawości, tylko przez pomyłkę niestety nie zapisałem, więc nie wrzucę teraz :/
A co ten automat Twój ma robić?
W ogóle to są znaki na niebie i panelu wskazujące, że do tego zegarka wystarczy pojedyncza kontrolka, ale niech mi ktoś wyjaśni jedną rzecz, bo już się zmęczyłem.
Przy okazji takich elementów jak Knob, Dial czy Gauge można mieć kilka wskazówek na jednej kontrolce. Dla ustalenia uwagi niech to będzie Gauge. Wrzucamy ją na panel, PKM -> Add Needle, Wchodzimy do Advanced -> Customize, tryb pęsetkowy i w menu kontekstowym po kliknięciu na wskazówkę PKM mamy opcję Independent Sizes. Na mój rozum powinno to pozwalać na ustawienie osobno długości każdej wskazówki z osobna. Tylko, że tak nie działa (LV 7.1 i 8.5) :/
Mógłby ktoś to sprawdzić? Zajmie to 5 minut, a może świeże spojrzenie coś wniesie.