A przechodząc do tematu, ostatnio głowię się nad pewnym problemem, mianowicie chciałbym zrobić coś takiego:
mam program główny, który będzie korzystał z wybranych subvi. Chciałbym, żeby te subvi były wczytywane z folderu i dołączane do programu głównego, i istniała możliwość wyboru, które mają być wykonywane, a które nie przez użytkownika. Problemów mam kilka mianowicie czytałem, że niestety nie da się stworzyć case zależnego od ilości plików zawartych w folderze, chodzi o to by każdy kolejny case frame zawierał jeden subvi i w ten sposób mógłbym sobie dowolnie wybierać który chce wykonać.
Myślałem o czymś takim: wczytuję wszystkie ścieżki do plików z folderu o rozszerzeniu vi i wrzucam to tablicy. Umieszczam je, no właśnie i pytanie gdzie? Najlepszy byłby listbox opcją checkbox obok, tylko że nie widziałem czegoś takiego, a sam pomysł tylko na listboxa z opcją zaznaczania przez ctrl i kliknięcie kilku nie jest dla mnie intuicyjny:( Następnie wpisywanie zaznaczonych ścieżek plików do innej tablicy, zaś kolejno pętla for wykonywana z tymi subvi.
Taki ANSI algorytm wyglądałby mniej więcej tak:
wczytywanie wszystkich plików z rozszerzeniem vi z folderu->ładowanie nazw ścieżek do tablicy->tablice do listboxa z możliwością zaznaczania kilku elementów->czytanie zaznaczonych i wrzucanie do tablicy->pętla for wykonująca odpowiednie subVI.
No i właśnie mam tu kilka kolejnych pytań, czy to dobry pomysł, czy może znacie coś fajniejszego. No i drugie, to będą dość obliczenio-pamięciożerne subvi , więc chce je wywoływać za pomocą call by reference node. Powiedzmy, że wejścia będą zawsze takie same, ale np. wyjście już nie, da się dostosowywać to jakoś podczas działającego już programu. Albo np. czy da się by ilość wejść też się zmieniała. Ogólnie chcę się Was poradzić jak byście to zrobili.
To tak na szybkości zrealizowany program do tego:
Jest strasznie uproszczone, więc nie patrzcie na to, chodzi o to, że np wybierzemy sobie te pliki, klikniemy przycisk ok i zaczną nam się wykonywać wybrane subVi. I własnie jak je zmieniać albo wywoływać tak w locie. Nowa ścieżka, ładuje nowy subVi. Wejścia będą zawsze takie same, myślę, że wyjścia też. Bo zakładam, że tego to już by się nie dało zmieniać w programie. To co stworzyłem tu niżej działa całkiem ok. Ale to nie jest to co bym chciał tak do końca.

Jak coś niejasno napisałem to piszcie poprawię.
Za wszelkie sugestie i porady z góry dziękuję!