kilka programów w jednym

Tematy związane z tworzeniem dużych aplikacji. Zaganiednia dotyczące architektury oraz zasad tworzenia optymalnych rozwiązań.
kishon
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

kilka programów w jednym

Post autor: kishon »

Jak zrobić najlepiej i najprościej jeden program składający się z trzech? poprzez zakładki czy jest jakieś inne rozwiązanie? Chodzi mi o to że mam trzy programy: Badanie charakterystyk kierunkowych, częstotliwościowych i efektu pop w trzech różnych programach, jak najlepiej połączyć je w jeden?
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

kilka programów w jednym

Post autor: bogdani »

Wszystko zależy jak masz napisane te programy.
Może prościej np. zrobić jednego prostego VIja, które będzie menu/loaderem, po wyborze odpowiedniego eksperymentu będzie uruchamiał konkretny program, który zakładam że masz już napisany.
Można też zrobić jeden większy interfejs, który po wyborze odpowieniego eksperymentu ładuje i wyświetla na tym interfejsie VIja, obsługującego wybrany eksperyment.

Jeśli nie masz ich napisanych, to można kombinować z zakładkami, zmianą parametrów kontrolek, itp, itd. zależy od różnic między algorytmami i interfejsami.

bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
kishon
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: kilka programów w jednym

Post autor: kishon »

bogdani pisze:...
Można też zrobić jeden większy interfejs, który po wyborze odpowieniego eksperymentu ładuje i wyświetla na tym interfejsie VIja, obsługującego wybrany eksperyment.
...
bogdani
Tak programy mam już napisane, a jak zrobić powyższe?
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: kilka programów w jednym

Post autor: jogurt_owocowy »

Zaglądnij tutaj.
ODPOWIEDZ